Pokaż menu

Firmy z okładek

transaco Comu Radwag Festo

Reklama

Współpraca

Niezawodna kontrola poziomu mediów z czujnikami Balluff BCS



Balluff

W szerokim portfolio czujników pojemnościowych Balluff pojawiły się nowe czujniki dedykowane do skutecznej detekcji dowolnych granulatów czy cieczy, w tym także tych o dużej przewodności. Nowe czujniki BCS Advanced pozwalają niezawodnie wykrywać ich rzeczywisty poziom, co w przypadku standardowych czujników jest zakłócane powstającą pianą lub nagromadzeniem resztek badanego medium na czole czujnika. Skuteczność działania gwarantowana jest dzięki opatentowanej technologii, z którą użytkownicy czujników pojemnościowych Balluff obcują od lat. Wszelkie anomalie mogące zakłócić poprawny pomiar zostają przez czujnik skompensowane. Ta cecha idealnie sprawuje się, gdy czujnik pracuje z medium o gęstej konsystencji, jak np.: jogurt, ketchup czy smar. Obudowa czujników wykonana jest z wysokiej jakości stali nierdzewnej (VA1.4404) dostępnej w wersjach z gwintami G1/2. Czoło czujnika wykonano z materiału PEEK, gwarantującego wysoką odporność na działanie wielu mediów, w tym także wysoko przewodzących zasad i kwasów. Czujnik może być instalowany w zbiorniku wykonanym z metalu bądź tworzywa sztucznego. Zastosowanie jednego ze specjalnie zatwierdzonych 5 adapterów gwarantuje zgodność z Certyfikatem EHEDG. Nowa rodzina czujników BCS charakteryzuje się odpornością na ciśnienie do 10 barów, szczelnością zgodną z klasą IP69K oraz możliwością pomiaru materiałów o temperaturze do 105°C. Dostępne są wykonania PNP/NPN o styku NO/NC oraz wersja z interfejsem IO-Link. Nowe rozwiązanie firmy Balluff zapewnia oszczędne, niezawodne monitorowanie punktu poziomu dla wielu branż: spożywczej, medycznej oraz procesów produkcyjnych.

Balluff Sp. z o.o.
www.balluff.pl

 

Reklama