InPro X1 to bezpieczny dla żywności, odporny na czyszczenie czujnik pH in-line dla przemysłu ...
InPro X1 to bezpieczny dla żywności, odporny na czyszczenie czujnik pH in-line dla przemysłu mleczarskiego
Czujniki pH in-line zapewniają niezawodny, ciągły pomiar pH w wielu różnych branżach. Jednak wrażliwa na pH szklana membrana i szklany trzon, z których składają się prawie wszystkie czujniki pH, nie nadają się do produkcji żywności ze względu na ryzyko pęknięcia, a tym samym zanieczyszczenia produktów szkłem.
METTLER TOLEDO rozwiązało ten problem, zastępując szklany trzon polimerem PEEK o jakości spożywczej, a czułą na pH membranę opatentowaną technologią X-Chip. X-Chip jest kompozytem różnych materiałów, które umożliwiają InPro X1 dokładny i ciągły pomiar pH, bez możliwości zanieczyszczenia produktu przez potłuczone szkło. Ponadto InPro X1 toleruje powtarzające się cykle czyszczenia w obiegu zamkniętym (CIP) prawie bez utraty dokładności pomiaru.
InPro X1 HLS ma higieniczną konstrukcję i spełnia wszystkie główne przepisy dotyczące żywności, w tym 3A, EHEDG i EC1935/2004. Czujnik przeszedł wojskowy test upadku MIL-STD-810H.
Dokładność czujnika InPro X1 HLS jest co najmniej tak dobra,
jak w przypadku standardowych czujników in-line i czujników laboratoryjnych, dzięki czemu InPro X1 może zastąpić potrzebę pomiaru próbek pobranych w procesach, takich jak fermentacja jogurtu.
Dowiedz się więcej www.mt.com/InProX1HLS
Mettler-Toledo Sp. z o.o.
www.mt.com/InProX1HLS